Oberhausen Gasometer

Over Oberhausen

Verrassend, veelzijdig en zo dichtbij: vanuit overal in Nederland is Oberhausen de ideale bestemming voor een dagje uit of een stedentrip met overnachting. Met vrienden, met z’n tweetjes of met het hele gezin. Onbeperkt winkelplezier in het Westfield Centro en talloze recreatiemogelijkheden staan garant voor een spannend en gevarieerd verblijf. Interessante tentoonstellingen – bijvoorbeeld het kwetsbare paradijs in de Gasometer en gezinsattracties zoals het grootste SEA LIFE aquarium van Duitsland, het mijnbouw-zwemparadijs AQUApark met zijn spectaculaire glijbanen, de bonte stenenwereld in het LEGOLAND Discovery Centre, maar ook een paar uurtjes bij Topgolf Oberhausen, in de klimtuin, het trampolinepark of op de kinderboerderij van de nabijgelegen Kaisergarten: verveling maakt hier geen kans!

de Gasometer

De Gasometer Oberhausen, met zijn indrukwekkende hoogte van 117,5 meter, fungeert als het kenmerkende symbool van de stad. Ruim negentig jaar geleden werd deze voormalige schijvengashouder in gebruik genomen, maar sinds 1994 heeft het een nieuwe rol aangenomen als de hoogste tentoonstellingshal van Europa. Het heeft al zestien spectaculaire tentoonstellingen gehuisvest, variërend van werken van wereldberoemde kunstenaars zoals Christo en Bill Viola tot exposities met de titels ‘Wonderen der natuur’ (Wunder der Natur) en ‘De berg roept’ (Der Berg ruft). Deze evenementen hebben meer dan acht miljoen bezoekers aangetrokken.

Na een jaar van renovatie heeft de langverwachte nieuwe tentoonstelling genaamd “Das zerbrechliche Paradies” ofwel ‘het breekbare of kwetsbare paradijs’ op 1 oktober 2021 haar deuren heropend in de Gasometer Oberhausen. Tot 26 november 2023 worden er prijswinnende foto’s en video’s getoond die de invloed van de mens op het kwetsbare ecosysteem van de aarde laten zien. Het hoogtepunt van deze spectaculaire tentoonstelling is een zwevend model van onze planeet dat zich in het midden van de enorme binnenruimte van de Gasometer bevindt.

De Tentoonstelling

Het kwetsbare Paradijs

Volwassenen: €12 
Laag tarief*: €9
Gezinskaart: €29 (2 volw.. & max. 5 kinderen t/m 17 j.)

Scholieren en leraren (in klasseverband): 5  

Abonnement: 27 

*Kortingen gelden voor scholieren, studenten, gepensioneerden, gehandicapten, werklozen en voor groepen vanaf 15 personen.

Over de Tentoonstelling

De tentoonstelling toont aan de hand van bekroonde foto- en video – opnamen de schoonheid van de natuur en van de invloed van de mensen op hun omgeving. De bezoeker wordt meegenomen op  een ‘beeldgeweldige’ reis door de water- , woud- en woestijnwerelden van onze planeet. Hoogtepunt van de tentoonstelling in de 100 meter hoge ruimte van de Gasometer is een monumentale sculptuur van de aarde waarop actuele satellietbeelden worden geprojecteerd.

Algemene pakketten

Onverwacht shoppen!

Inbegrepen:
 • 2-gangenmenu (voor- en nagerecht uit de spijskaart) in een restaurant aan de CentrO Promenade
 • een heerlijke koffie crema met een wafel of crêpe
 • 1 overnachting in een tweepersoonskamer van een 3-
  of 4 sterrenhotel 
 • incl. lekkerbek-ontbijt
 • informatiepakket met stadsplattegrond 

Familieplezier

Inbegrepen:
 • Sea Life-toegangsbewijs (voorrangstoegang)
 • Legoland-toegangsbewijs (toegang met voorrang)
 • een bolletje ijs met slagroom en kleurrijke hagelslag
 • 1 overnachting in een drie- of vierpersoonskamer in een 3- of 4-sterrenhotel in Oberhausen
 • Overnachting inclusief gastronomisch ontbijt
 • Informatiepakket met stadsplattegrond

Overnachten in Oberhausen

Of het nu op een rustige locatie is of in het hart van de actie, hoge of lage prijsklasse, hotel of vakantieappartement – in Oberhausen vindt u de ideale accommodatie voor elke smaak en elk budget – of u nu op zakenreis bent , backpacker of met het hele gezin !

Voor meer informatie:

TOURIST INFORMATION aan het centraal station
Willy-Brandt-Platz 2, 46045 Oberhausen

TOURIST NFORMATION in het Westfield Centro
Aan de CocaCola-Oase, 46047 Oberhausen

tel: +49 (0)208 / 82457-0
email: tourist-info@oberhausen.de

https://www.facebook.com/OberhausenTourismus
https://www.instagram.com/oberhausentourismus