Oberhausen Familieplezier

© Olff Appold, CC-BY-SA

Over Oberhausen

Verrassend, veelzijdig en zo dichtbij: vanuit overal in Nederland is Oberhausen de ideale bestemming voor een dagje uit of een stedentrip met overnachting. Met vrienden, met z’n tweetjes of met het hele gezin. Onbeperkt winkelplezier in het Westfield Centro en talloze recreatiemogelijkheden staan garant voor een spannend en gevarieerd verblijf. Interessante tentoonstellingen – bijvoorbeeld het kwetsbare paradijs in de Gasometer en gezinsattracties zoals het grootste SEA LIFE aquarium van Duitsland, het mijnbouw-zwemparadijs AQUApark met zijn spectaculaire glijbanen, de bonte stenenwereld in het LEGOLAND Discovery Centre, maar ook een paar uurtjes bij Topgolf Oberhausen, in de klimtuin, het trampolinepark of op de kinderboerderij van de nabijgelegen Kaisergarten: verveling maakt hier geen kans!

Familieplezier

Oberhausen biedt een scala aan avonturen voor jong en oud, met hoogtepunten als LEGOLANDSEA LIFE aquarium en AQUApark Oberhausen.

LEGOLAND

Stap binnen in de kleurrijke wereld van LEGOLAND, waar verbeelding tot leven komt. Met een overvloed aan Lego-gebouwen, attracties en interactieve zones, kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Ze kunnen zelf hun eigen bouwwerken maken, deelnemen aan spannende ritjes en zelfs een rondleiding krijgen door de Lego-fabriek. De magie van Legoland zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen zich even kunnen onderdompelen in een betoverende wereld.

SEA LIFE AQUARIUM

Na een bezoek aan LEGOLAND is het tijd om de wonderen van de zee te ontdekken in SEA LIFE. Hier kunnen gezinnen een duik nemen in de diepe wateren van de oceanen en kennismaken met een breed scala aan fascinerende zeedieren. Van kleurrijke tropische vissen tot majestueuze haaien en sierlijke zeeschildpadden, SEA LIFE biedt een educatieve en boeiende ervaring voor het hele gezin. Met interactieve tentoonstellingen en informatieve presentaties is er altijd iets nieuws te leren over de onderwaterwereld.

Mijnbouw-zwemparadijs AQUApark Oberhausen

Voor degenen die op zoek zijn naar wat verkoeling en waterpret, biedt het mijnbouw-zwemparadijs AQUApark Oberhausen de perfecte uitkomst. In het Aquapark herinneren veel details aan de grote kolen- en staaltraditie van de stad. Daarom geldt het nieuwe waterlandschap naast de Marina Oberhausen als het eerste recreatiebad ter wereld in een mijnbouw-ambiance! Of het nu gaat om de als schachttoren ontworpen 18 meter hoge springtoren of om de 120 meter lange waterglijbaan – het Aquapark staat helemaal in het teken van het ‘zwarte goud’ zoals de kolen hier vroeger ook genoemd werden. Zelfs de kleedkamers zijn ontworpen in de stijl van vroeger, waar mijnwerkers zich vroeger op hun werk voorbereidden

Bij mooi weer gaat zelfs de glazen koepel van het Aquapark helemaal open- ook voor ervaren zwembadvrienden een nieuwe belevenis!

Familieplezier pakket

Sea Life en Legoland incl. overnachting!
 • Sea Life VIP-toegangskaart
 • Legoland VIP-toegangskaart
 • 1 bolletje ijs met slagroom en strooisel
 • 1 overnachting in een kamer met drie/vier bedden van een 3- of 4 sterrenhotel, incl. lekkerbek-ontbijt
 • Informatiepakket met stadsplattegrond

Over het pakket

Breng een weekend met uw gezin in Oberhausen door en duik in de fascinerende onderwaterwereld van het SEA LIFE Oberhausen. Behalve verschillende soorten haaien, roggen en een groene zeeschildpad wekken de edelstenen van de zeeën, de kleine en grote zeesterren, onze bewondering. Aansluitend wacht er nog een lekker ijsje met veel bont strooisel. De volgende dag gaat het dan naar LEGOland. Hier kan naar hartelust worden verwonderd, gespeeld en gebouwd worden. Uw kinderen zullen u dankbaar zijn!

Algemene pakketten

Onverwacht shoppen!

Inbegrepen:
 • 2-gangenmenu (voor- en nagerecht uit de spijskaart) in een restaurant aan de CentrO Promenade
 • een heerlijke koffie crema met een wafel of crêpe
 • 1 overnachting in een tweepersoonskamer van een 3-
  of 4 sterrenhotel 
 • incl. lekkerbek-ontbijt
 • informatiepakket met stadsplattegrond 

Gasometer - Het kwetsbare Paradij

Inbegrepen:
 • Toegangsbiljet voor de tentoonstelling ‘Das zerbrechliche Paradies’ in de Gasometer (tot 26 november 2023)
 • Gasometer-prentbriefkaart als souvenir
 • 2-gangenmaaltijd in het Italiaanse restaurant aan de Cantro Promenade
 • Een lekkere wafel en een Caffe Crema in het Centro
 • Een overnachting in een tweepersoonskamer in een 3 -of 4-sterren hotel van Oberhausen
 • Inclusief ontbijtbuffet
 • Infopakket met stadsplattegrond

Overnachten in Oberhausen

Of het nu op een rustige locatie is of in het hart van de actie, hoge of lage prijsklasse, hotel of vakantieappartement – in Oberhausen vindt u de ideale accommodatie voor elke smaak en elk budget – of u nu op zakenreis bent , backpacker of met het hele gezin !

Voor meer informatie:

TOURIST INFORMATION aan het centraal station
Willy-Brandt-Platz 2, 46045 Oberhausen

TOURIST NFORMATION in het Westfield Centro
Aan de CocaCola-Oase, 46047 Oberhausen

tel: +49 (0)208 / 82457-0
email: tourist-info@oberhausen.de

https://www.facebook.com/OberhausenTourismus
https://www.instagram.com/oberhausentourismus