Oberhausen Actief

Over Oberhausen

Verrassend, veelzijdig en zo dichtbij: vanuit overal in Nederland is Oberhausen de ideale bestemming voor een dagje uit of een stedentrip met overnachting. Met vrienden, met z’n tweetjes of met het hele gezin. Onbeperkt winkelplezier in het Westfield Centro en talloze recreatiemogelijkheden staan garant voor een spannend en gevarieerd verblijf. Interessante tentoonstellingen – bijvoorbeeld het kwetsbare paradijs in de Gasometer en gezinsattracties zoals het grootste SEA LIFE aquarium van Duitsland, het mijnbouw-zwemparadijs AQUApark met zijn spectaculaire glijbanen, de bonte stenenwereld in het LEGOLAND Discovery Centre, maar ook een paar uurtjes bij Topgolf Oberhausen, in de klimtuin, het trampolinepark of op de kinderboerderij van de nabijgelegen Kaisergarten: verveling maakt hier geen kans!

De mooiste Wandel- en fietsroutes

Oberhausen, een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid. Of je nu geïnteresseerd bent in de industriële erfenis van de stad, de prachtige tuinen wilt verkennen of het moderne gezicht van Oberhausen wilt ontdekken, er zijn wandel- en fietsroutes die aan al je interesses voldoen.

Voor liefhebbers van geschiedenis en industrie is de Themaroute “Alte Mitte” een must. Volg de voetsporen van mijnopzichter “Jupp” en ploegbaas “Erwin” terwijl je door historische gebieden wandelt waar steenkool ooit naar de Ruhr werd gebracht en een blijvende indruk op het gebied achterliet.

Aan de andere kant biedt de Themaroute “Neue Mitte” een inkijkje in het moderne gezicht van Oberhausen. Zie hoe de stad zich heeft getransformeerd van een industriële krachtpatser naar een bruisend centrum. Het “Neue Mitte”-gebied is een schitterend voorbeeld van deze transformatie en laat je kennismaken met het hedendaagse Oberhausen.

Voor natuurliefhebbers is er de betoverende Themaroute Kaisergarten. Wandel door de geschiedenis van deze prachtige tuin, die door de jaren heen is geëvolueerd tot een oase van rust en groen. Volg het pad en ontdek de boeiende verhalen die in elke hoek verborgen liggen.

En als je een meer lokale en authentieke ervaring wilt, biedt de wandeling door de Wijk Eisenheim een uniek perspectief. Beleef het dagelijks leven van weleer in deze arbeiderskolonie, terwijl je wordt meegenomen op een boeiende reis door de tijd.

Ontdek de wandel themaroutes

Of je nu een geschiedenisfan, natuurliefhebber of avonturier bent, Oberhausen heeft voor ieder wat wils. Trek je wandelschoenen aan en laat je betoveren door de diversiteit en schoonheid die deze stad te bieden heeft. Bewandel de Themaroutes, verken de historische gebieden en bewonder de prachtige tuinen – de wandelpaden van Oberhausen wachten op je om ontdekt te worden!

Ontdek Oberhausen Met de fiets

Beter kunt u een stad niet leren kennen: In het gezelschap van een reisleider fietst u over fietsvriendelijke wegen dwars door de stad. Bij korte tussenstops hoort u kort en knapperig wetenswaardigheden over wat er hier zoal te zien is. Verheug u op een spannende twee uur durende tocht door een bont en levendig Oberhausen. Fietsverhuur graag op aanvraag vanaf 7 € per persoon

Algemene pakketten

Onverwacht shoppen!

Inbegrepen:
 • 2-gangenmenu (voor- en nagerecht uit de spijskaart) in een restaurant aan de CentrO Promenade
 • een heerlijke koffie crema met een wafel of crêpe
 • 1 overnachting in een tweepersoonskamer van een 3-
  of 4 sterrenhotel 
 • incl. lekkerbek-ontbijt
 • informatiepakket met stadsplattegrond 

Familieplezier

Inbegrepen:
 • Sea Life-toegangsbewijs (voorrangstoegang)
 • Legoland-toegangsbewijs (toegang met voorrang)
 • een bolletje ijs met slagroom en kleurrijke hagelslag
 • 1 overnachting in een drie- of vierpersoonskamer in een 3- of 4-sterrenhotel in Oberhausen
 • Overnachting inclusief gastronomisch ontbijt
 • Informatiepakket met stadsplattegrond

Overnachten in Oberhausen

Of het nu op een rustige locatie is of in het hart van de actie, hoge of lage prijsklasse, hotel of vakantieappartement – in Oberhausen vindt u de ideale accommodatie voor elke smaak en elk budget – of u nu op zakenreis bent , backpacker of met het hele gezin !

Voor meer informatie:

TOURIST INFORMATION aan het centraal station
Willy-Brandt-Platz 2, 46045 Oberhausen

TOURIST NFORMATION in het Westfield Centro
Aan de CocaCola-Oase, 46047 Oberhausen

tel: +49 (0)208 / 82457-0
email: tourist-info@oberhausen.de

https://www.facebook.com/OberhausenTourismus
https://www.instagram.com/oberhausentourismus