kerst in Bremen

Kerstmarkt Bremen

‘Eén van de mooiste kerstmarkten van Europa’ vertelde iemand die veel kerstmarkten gezien heeft. Van 21 november tot 23 december is de kerstmarkt in Bremen te bezoeken. 

In de adventstijd schijnen feestelijke lichten over de “huiskamer” van Bremen. De achtergrond van het historische marktplein zorgt voor een bijzondere flair en liefdevol versierde kraampjes nodigen uit tot een kerstwandeling. Het ruikt verleidelijk naar peperkoek, amandelen en glühwein, wat een gezellige en warme sfeer geeft. Iets verder weg, direct aan de Weser, wordt de tijd teruggedraaid in de Schlachte-magie: hier kunt u slenteren over een middeleeuwse markt met kunst, ambachten en originele lekkernijen. Kom alvast in de stemming voor uw kerstfeest in Bremen!

Bremen wordt verlicht met kerst

Voor het 600 jaar oude stadhuis, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, toveren meer dan 160 kerstkraampjes het historische marktplein en de winkelgalerijen om tot een romantisch kersttafereel.
Een cirkelvormig pad versierd met feestelijke lichtjes brengt je van de kerstmarkt naar de centrale verkeersader van Bremen, de rivier de Weser. In de weken voor Kerstmis wordt de populaire promenade langs de rivier het decor voor de historische winter- en maritieme markt “Schlachte-Zauber”.
Van orgelrecitals tot kerstspelen, magische theatervoorstellingen en feestelijke tentoonstellingen: elk jaar wordt er door de culturele instellingen van Bremen een gevarieerd programma met feestelijke evenementen voor alle leeftijden georganiseerd.

overnachten in Bremen

Wilt u tijdens de kerstmarkt comfortabel overnachten in Bremen? Wij hebben een aantal hotels voor u geselecteerd. Klik hiernaast om de hotels te bekijken. 

Voor meer informatie over de stad Bremen klik op onderstaande knop!