fbpx

Bremerhaven

Over Bremerhaven

Bremerhaven – is typisch Noord-Duitse flair en echt stedelijk cultureel leven. De jonge, kosmopolitische Seestadt betovert bezoekers en gasten van over de hele wereld met zijn charme. De twee toeristische resorts Havenwelten Bremerhaven en de vissershaven Schaufenster nodigen uit tot verpozen, want hier liggen de toeristische attracties op loopafstand.

Op elke hoek klinken stemmen als “Geweldig wat je hier allemaal kunt ontdekken in zo’n kleine ruimte”. Kinderogen fonkelen bij het zien van de kleine en grote schepen in de havens. Overdekte voetgangerszones en shoppingwerelden laten de harten van tieners en ‘shopping queens’ sneller kloppen. Technologieliefhebbers komen aan hun trekken in machinekamers en de stoommachines. Liefhebbers kunnen smullen van culinaire hoogstandjes en wie gewoon wil ontspannen of actief bezig wil zijn, heeft alle ruimte, frisse lucht en tal van mogelijkheden om dat te doen tijdens een fietstocht of een wandeling langs de dijk.

Bremerhaven - Haven Dagen

Hét maritiem festival voor jong en oud
van 16 - 20 augustus 2023
Wat kan je verwachten?
 • 80 geweldige schepen waar die je kan bewonderen
 • 180 kraampjes
 • 3 podia met optredens
 • En nog veel meer!
Het volledige programma volgt nog, houdt de website van Bremerhaven in de gaten!

De Haven Wereld

Het hart van de Seestadt Bremerhaven – de Havenwelten – is al van ver te zien. Het uitkijkplatform Sail City torent als een gigantisch zeil de lucht in. Hiernaast bevinden zich de spannende avonturenwerelden. Het casco van het klimaathuis Bremerhaven bestaat uit meer dan 4.700 verschillend gevormde glasplaten, waardoor het lijkt op een glazen wolk. Binnen beginnen bezoekers aan een wereldreis op 11.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte. De reis doorkruist de klimaatzones van woestijn, regenwoud, Antarctica, Alaska en de Noordzee. In de “Perspectives” is de geschiedenis van klimaatverandering te beleven en wordt de invloed van de mens daarop duidelijk. Strategische vaardigheid is vereist in het World Future Lab omdat elke beslissing een wereldwijde impact heeft.

In het tegenoverliggende Duitse Emigratiecentrum treden gasten in de voetsporen van emigranten en immigranten. Meer dan zeven miljoen mensen begonnen in Bremerhaven aan een reis naar “de Nieuwe Wereld”. Aan de hand van biografieën komen hier de ontberingen en het lot van de emigranten tot leven. In het nieuwe gebouw wordt duidelijk met welke uitdagingen mensen te maken hadden die van Duitsland hun nieuwe thuis maakten.
IJsberen, pinguïns, zeeleeuwen etc. wachten op gasten in de dierentuin aan zee. De dieren kunnen worden geobserveerd door kamerhoge ramen in hun verblijven, die zijn gebaseerd op hun natuurlijke habitat. In het Noordzeeaquarium gaan bezoekers de diepten van de Noordzee in om de zeedieren te zien stoeien in de poelen.

De Middeleeuwen worden zichtbaar in het Duitse Scheepvaartmuseum. De Hansekogge uit 1380, die in de loop van decennia is gerestaureerd, vormt het hart van de tentoonstelling. Exposities en tactiele modellen illustreren het leven en werk aan boord. Speciale tentoonstellingen over een breed scala aan scheepvaartthema’s ronden het aanbod af en in de museumhaven kunt u tijdens het seizoen de museumschepen van de machinekamer tot aan de brug verkennen.

Bremerhaven - Camping in Fischtown

Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Twee overnachtingen op de camperplaats “dubbele sluis” (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Rit op de HafenBus
 • 2 potjes Seestadt honing uit Bremerhaven
 • 1 fles Pinot Gris 2019, droog

Prijzen
Al vanaf € 74,80 per persoon (prijzen kunnen variëren)

Over het pakket - Camping in Fischtown

Uw camperplaats aan zee. Start de motor, rijd weg en rijd richting Bremerhaven – zo eenvoudig kan vakantie zijn. De plaats maakt indruk met zijn prachtige ligging direct aan de Weserdijk nabij het stadscentrum.
Schepen varen heen en weer in de havens, meeuwen cirkelen in de lucht en Neptunus verwent visliefhebbers met lekkernijen uit zijn rijk, dat is Bremerhaven. Slechts 10 minuten fietsen of 30 minuten lopen en u staat midden in de Havenwelten met zijn talrijke bezienswaardigheden.

Fietsen in Bremerhaven

Bremer-haven ligt aan verschillende populaire langeafstands- en rondroutes. Het Weser-fietspad is een van de bekendste. Maar er zijn ook kleinere rondwegen op vlakke stukken die onervaren en gepassioneerde fietsers uitnodigen om een ​​tocht te maken. De toeristische informatie biedt een ruime keuze aan fietsen, e-bikes en fietsen voor mensen met een handicap. De Luneplate, het grootste natuurgebied in de deelstaat Bremen, is een populaire bestemming voor fietsen, skaten en wandelen. Hier houden waterbuffels de grasmat kort en zijn duizenden rust- en broedvogels goed te observeren vanuit uitkijktorens en schuilplaatsen.

onze Algemene pakketten

Globetrotter

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een nacht in een hotel naar keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimaat Huis Bremerhaven 8° Oost Duits
  – Emigratiecentrum Bremerhaven Gedetailleerde reisbescheiden
 • incl. stadsplattegrond

Een wereld aan kennis

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een overnachting in het hotel van uw keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimahaus Bremerhaven of
  – Duitse Emigratiecentrum
  En
  – Dierentuin aan zee of
  – Duits Scheepvaartmuseum
 • Uitgebreide reisbescheiden inclusief stadsplattegrond

Overnachten in Bremerhaven

Geniet na een enerverende dag van uw nachtrust in een van onze talrijke hotels of in een ontspannen privé-vakantieappartement. Onze gastheren bieden u het comfort en de privacy die u verdient.