Bremerhaven Wandel- & Fietsroutes

Over Bremerhaven

Bremerhaven – is typisch Noord-Duitse flair en echt stedelijk cultureel leven. De jonge, kosmopolitische Seestadt betovert bezoekers en gasten van over de hele wereld met zijn charme. De twee toeristische resorts Havenwelten Bremerhaven en de vissershaven Schaufenster nodigen uit tot verpozen, want hier liggen de toeristische attracties op loopafstand.

Op elke hoek klinken stemmen als “Geweldig wat je hier allemaal kunt ontdekken in zo’n kleine ruimte”. Kinderogen fonkelen bij het zien van de kleine en grote schepen in de havens. Overdekte voetgangerszones en shoppingwerelden laten de harten van tieners en ‘shopping queens’ sneller kloppen. Technologieliefhebbers komen aan hun trekken in machinekamers en de stoommachines. Liefhebbers kunnen smullen van culinaire hoogstandjes en wie gewoon wil ontspannen of actief bezig wil zijn, heeft alle ruimte, frisse lucht en tal van mogelijkheden om dat te doen tijdens een fietstocht of een wandeling langs de dijk.

De mooiste routes door Bremerhaven

De zee in het noorden en de charmante omgeving omlijsten de grootste stad aan de Duitse Noordzeekust.
Vuurtorens staan opgesteld langs de Weser, museumschepen razen in de haven, de oudste kogge ter wereld ligt voor anker in het Duitse Scheepvaartmuseum en windjammers en oceaanstomers zetten koers naar onze maritieme stad. De geur van vers gerookte vis in de etalage vissershaven, hier is voor elk wat wils.
Een rit met de HavenBus via Europa’s grootste hub voor container- en autooverslag is een belevenis voor jong en oud. Ontdek de havenwerelden (Havenwelten) met het Climate Experience Center, het Duitse emigratiecentrum Bremerhavne, de onderzeeër “Wilhelm Bauer” en de dierentuin aan zee met het Noordzeeaquarium. Het voetgangersgebied en het overdekte Columbus Shopping Center evenals het Mein Outlet & Shopping Center nodigen u uit om uitgebreid te winkelen. In het bekroonde Historisch Museum Bremerhaven leer je op een onderhoudende en veelbewogen manier over de geschiedenis.
Verken onze maritieme stad en de omgeving op eigen gelegenheid en profiteer van de mogelijkheden die u worden geboden: Bekende en populaire internationale, nationale en regionale fiets- en wandelroutes doorkruisen onze kuststad. 

U kunt de omgeving  gemakkelijk per fiets verkennen. Bremer-haven ligt aan verschillende populaire langeafstands- en rondroutes. Het Weser-fietspad is een van de bekendste. Maar er zijn ook kleinere rondwegen op vlakke stukken die onervaren en gepassioneerde fietsers uitnodigen om een ​​tocht te maken. De toeristische informatie biedt een ruime keuze aan fietsen, e-bikes en fietsen voor mensen met een handicap. De Luneplate, het grootste natuurgebied in de deelstaat Bremen, is een populaire bestemming voor fietsen, skaten en wandelen. Hier houden waterbuffels de grasmat kort en zijn duizenden rust- en broedvogels goed te observeren vanuit uitkijktorens en schuilplaatsen.Bremerh

Bremerhaven - Routes

Verken Bremerhaven te voet en met de fiets

Verken de maritieme stad en omgeving op eigen gelegenheid en profiteer van de mogelijkheden die u worden geboden: Bekende en populaire internationale, nationale en regionale fiets- en wandelroutes doorkruisen onze kuststad.

Fietsen in Bremerhaven

Bremer-haven ligt aan verschillende populaire langeafstands- en rondroutes. Het Weser-fietspad is een van de bekendste. Maar er zijn ook kleinere rondwegen op vlakke stukken die onervaren en gepassioneerde fietsers uitnodigen om een ​​tocht te maken. De toeristische informatie biedt een ruime keuze aan fietsen, e-bikes en fietsen voor mensen met een handicap. De Luneplate, het grootste natuurgebied in de deelstaat Bremen, is een populaire bestemming voor fietsen, skaten en wandelen. Hier houden waterbuffels de grasmat kort en zijn duizenden rust- en broedvogels goed te observeren vanuit uitkijktorens en schuilplaatsen.

H.-J. Fiedler Meeresdelikatessen, Geschenkverpackung_03 (c) H.-J. Fiedler Meeresdelikatessen

Bremerhaven - Camping in Fischtown

Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Twee overnachtingen op de camperplaats “dubbele sluis” (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Rit op de HafenBus
 • 2 potjes Seestadt honing uit Bremerhaven
 • 1 fles Pinot Gris 2019, droog

Prijzen
Al vanaf € 74,80 per persoon (prijzen kunnen variëren)

Over het pakket - Camping in Fischtown

Uw camperplaats aan zee. Start de motor, rijd weg en rijd richting Bremerhaven – zo eenvoudig kan vakantie zijn. De plaats maakt indruk met zijn prachtige ligging direct aan de Weserdijk nabij het stadscentrum.
Schepen varen heen en weer in de havens, meeuwen cirkelen in de lucht en Neptunus verwent visliefhebbers met lekkernijen uit zijn rijk, dat is Bremerhaven. Slechts 10 minuten fietsen of 30 minuten lopen en u staat midden in de Havenwelten met zijn talrijke bezienswaardigheden.

onze Algemene pakketten

Globetrotter

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een nacht in een hotel naar keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimaat Huis Bremerhaven 8° Oost Duits
  – Emigratiecentrum Bremerhaven Gedetailleerde reisbescheiden
 • incl. stadsplattegrond

Een wereld aan kennis

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een overnachting in het hotel van uw keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimahaus Bremerhaven of
  – Duitse Emigratiecentrum
  En
  – Dierentuin aan zee of
  – Duits Scheepvaartmuseum
 • Uitgebreide reisbescheiden inclusief stadsplattegrond

Overnachten in Bremerhaven

Geniet na een enerverende dag van uw nachtrust in een van onze talrijke hotels of in een ontspannen privé-vakantieappartement. Onze gastheren bieden u het comfort en de privacy die u verdient.