Bremerhaven

Over Bremerhaven

Bremerhaven – is typisch Noord-Duitse flair en echt stedelijk cultureel leven. De jonge, kosmopolitische Seestadt betovert bezoekers en gasten van over de hele wereld met zijn charme. De twee toeristische resorts Havenwelten Bremerhaven en de vissershaven Schaufenster nodigen uit tot verpozen, want hier liggen de toeristische attracties op loopafstand.

Op elke hoek klinken stemmen als “Geweldig wat je hier allemaal kunt ontdekken in zo’n kleine ruimte”. Kinderogen fonkelen bij het zien van de kleine en grote schepen in de havens. Overdekte voetgangerszones en shoppingwerelden laten de harten van tieners en ‘shopping queens’ sneller kloppen. Technologieliefhebbers komen aan hun trekken in machinekamers en de stoommachines. Liefhebbers kunnen smullen van culinaire hoogstandjes en wie gewoon wil ontspannen of actief bezig wil zijn, heeft alle ruimte, frisse lucht en tal van mogelijkheden om dat te doen tijdens een fietstocht of een wandeling langs de dijk.

Een breed aanbod aan belevenissen

Niet alleen kleine musea wachten op u, maar ook echte avonturenwerelden. Voel bijvoorbeeld het klimaat langs de 8e lengtegraad en verken de verschillende klimaatzones. Of beleef de Europese emigratie- en immigratiegeschiedenis op authentieke wijze in het Duitse Emigratiecentrum. Maak een bijzondere reis door de tijd in het Historisch Museum. Ben je geïnteresseerd in maritieme onderwerpen? Bezoek dan het Duitse Scheepvaartmuseum met de beroemde Hansekogge.

Een belevenis voor jong en oud is zeker de Dierentuin aan Zee met het Noordzeeaquarium. Hier kunt u ijsberen, zeehonden, pinguïns, zeepokken en andere bewonderen. In de Shop WIndow Visserijhaven vind je de Expeditie Noordelijke Zeeën, die je inzicht geeft in de leefgebieden van de vissen uit de Noordzee.

Bremerhaven is cultureel rijk, zodat kunstliefhebbers natuurlijk ook aan hun trekken komen – van historische meesterwerken tot moderne installaties kunt u zeker specialiteiten ontdekken. We kijken ernaar uit u te begroeten!

Bremerhaven - Meer beleven

Diverse musea en activiteiten

Beleef de Haven Wereld

Het hart van de Seestadt Bremerhaven – de Havenwelten – is al van ver te zien. Het uitkijkplatform Sail City torent als een gigantisch zeil de lucht in. Hiernaast bevinden zich de spannende avonturenwerelden. Het casco van het klimaathuis Bremerhaven bestaat uit meer dan 4.700 verschillend gevormde glasplaten, waardoor het lijkt op een glazen wolk. Binnen beginnen bezoekers aan een wereldreis op 11.500 vierkante meter tentoonstellingsruimte. De reis doorkruist de klimaatzones van woestijn, regenwoud, Antarctica, Alaska en de Noordzee. In de “Perspectives” is de geschiedenis van klimaatverandering te beleven en wordt de invloed van de mens daarop duidelijk. Strategische vaardigheid is vereist in het World Future Lab omdat elke beslissing een wereldwijde impact heeft.

In het tegenoverliggende Duitse Emigratiecentrum treden gasten in de voetsporen van emigranten en immigranten. Meer dan zeven miljoen mensen begonnen in Bremerhaven aan een reis naar “de Nieuwe Wereld”. Aan de hand van biografieën komen hier de ontberingen en het lot van de emigranten tot leven. In het nieuwe gebouw wordt duidelijk met welke uitdagingen mensen te maken hadden die van Duitsland hun nieuwe thuis maakten.
IJsberen, pinguïns, zeeleeuwen etc. wachten op gasten in de dierentuin aan zee. De dieren kunnen worden geobserveerd door kamerhoge ramen in hun verblijven, die zijn gebaseerd op hun natuurlijke habitat. In het Noordzeeaquarium gaan bezoekers de diepten van de Noordzee in om de zeedieren te zien stoeien in de poelen.

De Middeleeuwen worden zichtbaar in het Duitse Scheepvaartmuseum. De Hansekogge uit 1380, die in de loop van decennia is gerestaureerd, vormt het hart van de tentoonstelling. Exposities en tactiele modellen illustreren het leven en werk aan boord. Speciale tentoonstellingen over een breed scala aan scheepvaartthema’s ronden het aanbod af en in de museumhaven kunt u tijdens het seizoen de museumschepen van de machinekamer tot aan de brug verkennen.

Fietsen in Bremerhaven

Bremer-haven ligt aan verschillende populaire langeafstands- en rondroutes. Het Weser-fietspad is een van de bekendste. Maar er zijn ook kleinere rondwegen op vlakke stukken die onervaren en gepassioneerde fietsers uitnodigen om een ​​tocht te maken. De toeristische informatie biedt een ruime keuze aan fietsen, e-bikes en fietsen voor mensen met een handicap. De Luneplate, het grootste natuurgebied in de deelstaat Bremen, is een populaire bestemming voor fietsen, skaten en wandelen. Hier houden waterbuffels de grasmat kort en zijn duizenden rust- en broedvogels goed te observeren vanuit uitkijktorens en schuilplaatsen.

onze Algemene pakketten

Globetrotter

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een nacht in een hotel naar keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimaat Huis Bremerhaven 8° Oost Duits
  – Emigratiecentrum Bremerhaven Gedetailleerde reisbescheiden
 • incl. stadsplattegrond

Een wereld aan kennis

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een overnachting in het hotel van uw keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimahaus Bremerhaven of
  – Duitse Emigratiecentrum
  En
  – Dierentuin aan zee of
  – Duits Scheepvaartmuseum
 • Uitgebreide reisbescheiden inclusief stadsplattegrond

Overnachten in Bremerhaven

Geniet na een enerverende dag van uw nachtrust in een van onze talrijke hotels of in een ontspannen privé-vakantieappartement. Onze gastheren bieden u het comfort en de privacy die u verdient.