fbpx

Bremerhaven Culinair

Over Bremerhaven

Bremerhaven – is typisch Noord-Duitse flair en echt stedelijk cultureel leven. De jonge, kosmopolitische Seestadt betovert bezoekers en gasten van over de hele wereld met zijn charme. De twee toeristische resorts Havenwelten Bremerhaven en de vissershaven Schaufenster nodigen uit tot verpozen, want hier liggen de toeristische attracties op loopafstand.

Op elke hoek klinken stemmen als “Geweldig wat je hier allemaal kunt ontdekken in zo’n kleine ruimte”. Kinderogen fonkelen bij het zien van de kleine en grote schepen in de havens. Overdekte voetgangerszones en shoppingwerelden laten de harten van tieners en ‘shopping queens’ sneller kloppen. Technologieliefhebbers komen aan hun trekken in machinekamers en de stoommachines. Liefhebbers kunnen smullen van culinaire hoogstandjes en wie gewoon wil ontspannen of actief bezig wil zijn, heeft alle ruimte, frisse lucht en tal van mogelijkheden om dat te doen tijdens een fietstocht of een wandeling langs de dijk.

Meer lezen over Bremerhaven zelf–>

Een Culinaire belevenis

Water, wind en zee horen bij Bremerhaven als het zout in de soep. De verscheidenheid aan vis in de zee is dan ook terug te vinden op de menukaarten van restaurants, bistro’s en pubs. Het aanbod varieert van diverse visrolletjes, vis en versgevangen krabben vers uit de rook tot exquise specialiteiten. Inwoners en gasten van Bremerhaven genieten ook van seizoensgebonden en regionale gerechten. In de afgelopen decennia hebben familiebedrijven en toonaangevende internationale bedrijven hun goed bewaarde recepten, die kenners vandaag de dag eten, steeds verder verfijnd. In de vissershaven bevindt zich ook de viskookstudio, waar de professionele koks je in de potten laten kijken. De kroon op elk kookprogramma is daar het grote visbuffet, dat uitnodigt tot genot en smullen.

Bremerhaven is een veelzijdige, internationale havenstad met verbindingen over de hele wereld en het centrum van de Duitse vis- en voedingsindustrie met een vissershaven vol tradities en verhalen.

Bremerhaven - Culinair vis genot

Diverse culinaire activiteiten

Fietsen in Bremerhaven

Bremer-haven ligt aan verschillende populaire langeafstands- en rondroutes. Het Weser-fietspad is een van de bekendste. Maar er zijn ook kleinere rondwegen op vlakke stukken die onervaren en gepassioneerde fietsers uitnodigen om een ​​tocht te maken. De toeristische informatie biedt een ruime keuze aan fietsen, e-bikes en fietsen voor mensen met een handicap. De Luneplate, het grootste natuurgebied in de deelstaat Bremen, is een populaire bestemming voor fietsen, skaten en wandelen. Hier houden waterbuffels de grasmat kort en zijn duizenden rust- en broedvogels goed te observeren vanuit uitkijktorens en schuilplaatsen.

onze Algemene pakketten

Globetrotter

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een nacht in een hotel naar keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimaat Huis Bremerhaven 8° Oost Duits
  – Emigratiecentrum Bremerhaven Gedetailleerde reisbescheiden
 • incl. stadsplattegrond

Een wereld aan kennis

(2 Dagen)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Een overnachting in het hotel van uw keuze (extra nachten mogelijk tegen meerprijs)
 • Ontbijt in het hotel
 • Entree voor:
  – Klimahaus Bremerhaven of
  – Duitse Emigratiecentrum
  En
  – Dierentuin aan zee of
  – Duits Scheepvaartmuseum
 • Uitgebreide reisbescheiden inclusief stadsplattegrond

Overnachten in Bremerhaven

Geniet na een enerverende dag van uw nachtrust in een van onze talrijke hotels of in een ontspannen privé-vakantieappartement. Onze gastheren bieden u het comfort en de privacy die u verdient.