fbpx

Bremen

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

De Schlachte - aan de Weser

De Schlachte – gelegen in het hart van Bremen direct aan de Weser – heeft in haar 800-jarige geschiedenis veel meegemaakt en vele gezichten getoond. Als voormalige kusthaven is het getransformeerd tot de hedendaagse maritieme gastronomische mijl met tal van restaurants, bars en pubs. Wandel langs de Weser en vermaak u in een van de vele lokale biertuinen.

De veldslagen – toen en nu

De term “Schlachte”, voor het eerst genoemd in een document in 1250, gaat terug op het Nederduitse woord “Slait” en verwees naar de paalachtige gebouwen die in de 13e eeuw werden gebruikt om de oevers van de Weser te versterken. De zeehandel bloeide eeuwenlang en in de oude haventijd waren er al veel tavernes en herbergen aan de Schlachte. Ze werden vooral bezocht door havenarbeiders en dienden als ontmoetingsplaats voor de Heuer totdat de toenemende verzanding van de midden- en beneden-Weser eind 19e eeuw een einde maakte aan de bedrijvigheid in de kusthaven. Pas op Expo 2000 werden de veldslagen volledig opnieuw ontworpen. Een meevaller voor de inwoners van de stad en hun bezoekers, die nu volop kunnen genieten van de maritieme flair van de Weserpromenade.

Oude haven in een nieuwe functie

Hoewel de dagen van Schlachte als rivierhaven al lang geteld zijn, is de Martini-pier nog steeds een geweldige plek om naartoe te gaan: de Weser-rondvaarten zijn erg populair. Havenrondvaarten, “kool- en pinkel”-tochten op het water, “Weserboardparty’s”, uitstapjes naar Bremerhaven, Oldenburg of Verden – Bremen en omgeving kunt u gemakkelijk op het water verkennen. En als u daarna een ontspannen fietstocht plant, kunt u op veel tochten gewoon uw fiets meenemen.

Pure ontspanning in de zomer

De Schlachte is een populaire ontmoetingsplaats voor inwoners van Bremen en bezoekers van alle generaties, vooral tijdens de zomermaanden. De seizoensopening van de zomer- en biergarten aan de Schlachte vindt traditiegetrouw plaats op de eerste zondag van maart. Vanaf hier en ook tijdens wandelingen naar de Osterdeich of in de richting van Überseestadt kunt u genieten van de heerlijke sfeer aan de Weser. Je laat je blik over de rivier dwalen en hebt een geweldig uitzicht op de vele schepen in de buurt, zoals de legendarische Alexander von Humboldt.

Meer over het schip en de overnachtingsmogelijkheden? Klik hier!

Dineren/ overnachten op een schip?

Bier en Diner pakket (groepen)
Inbegrepen: 
 • 3-gangenmenu
 • 3 bierstalen
 • 1 biercocktail
Al vanaf

€ 79,00 per Persoon

Over het pakket

Opvallende groene zeilen en een koud biertje: de geschiedenis van de Alex en die van het bier zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Op de Bark geniet je in rustieke sfeer van een 3-gangenmenu met bierbegeleiding. Verheug u op een gezellige avond op het zeilschip en leer veel leuke dingen over bier.

Meer over het schip en de overnachtingsmogelijkheden? Klik hier!

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.