fbpx

Bremen

Het Rhododendronpark

In een van de buitenwijken van Bremen vindt u het Rhododendronpark met ruim 46 hectare meer dan 10.000 bloeiende Rhododendrons en azalea’s. Daarmee is het niet alleen een van de mooiste, maar ook een van de grootste parken in haar soort. 6 weken lang treft u hier een schitterende kleurenpracht. Mei is natuurlijk de bloeimaand maar regelmatig staat alles al eerder in bloei. Dit hangt natuurlijk ook samen met de temperaturen.

Midden in het Rhododendronpark tref u ook een 3,2 hectare grootte botanische tuin aan met een wetenschappelijk samengestelde verzameling van 6.500 verschillende planten uit alle hoeken van de wereld. De planten staan op thema gegroepeerd en hun naam en herkomst met bordjes verklaard. Een zeer leerzame wandeling!

Houdt u van honing? Van eind maart tot eind oktober kunt u in het park Bremer honing kopen! De bijenvolken zijn over diverse plaatsen in Bremen en in het Rhododendronpark ondergebracht. Iedere zondag na 11.00 uur kunt u deze zoete nectar bij de verkoopwagens in het park kopen, daarnaast in de shop in de Botanische tuin.

Naast deze bloemenpracht kunt u als natuurliefhebber nog veel meer ontdekken in Bremen: Ook in de Schnoor (de beroemde oudste wijk van Bremen) vindt u in het voorjaar heel veel natuur. Maar ook de botanika in Bremen kunt u bewonderen, de botanika is de poort naar Azië en de tropen. Ga op een spannende avontuurlijke tocht en ontdek unieke natuurlijke en culturele schatten.

Geniet van de sfeer in de Japanse Tuin, dwaal door de nevelwouden van Borneo en verken de bergen van de Himalaya. Laat de regenwoudsfeer op je inwerken in het tropenhuis, verwonder je over de verscheidenheid aan vlinders en sluit vriendschap met onze kleine apen. In het ontdekkingscentrum kun je plantfenomenen verkennen en meer te weten komen over de interactie tussen natuur, mens en wetenschap.

Botanika - de ontdekkingswereld

Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • Toegang tot het Green Science Center
 • Exotische dieren
 • Aziatische landschappen
 • 2,4 meter hoog beeld van de Vredesboeddha
 • 10% korting met de BremenCARD

Prijzen
€ 11,- per persoon (prijzen kunnen variëren)

Over het pakket - Botanika de ontdekkingswereld

Laat je meeslepen door de kleurrijke bloesems, observeer exotische dieren en ontdek interactief het groene plantenrijk en hun ingenieuze overlevingstrucs. In de botanika, het groene wetenschapscentrum, dwaal je door Aziatische landschappen van de Japanse Zen-tuin tot de bergen van de Himalaya, ontdek je natuurlijke schatten en word je zelf een onderzoeker op een botanische missie. In de groene ontdekkingswereld van Bremen staat trouwens het 2,4 meter hoge en vergulde beeld van de Vredesboeddha voor Europa! Ook in de groene ontdekkingswereld is er het hele jaar iets te beleven met lenige gibbons en sierlijke koi! U kunt hier ook ontspannen, genieten, wandelen en plezier maken – alleen, met z’n tweeën, met uw dierbaren of in een groep.

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.