Bremen Ratskeller

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

De Ratskeller - ontdek de verborgen schatten

De Ratskeller is een beroemde en historische wijnkelder in de prachtige stad Bremen, Duitsland. Gelegen onder het prachtige stadhuis van Bremen, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is de Ratskeller een fascinerende plek waar geschiedenis, cultuur en gastronomie samenkomen.

De Ratskeller dateert al uit de vroege 15e eeuw en is daarmee een van de oudste wijnkelders in Duitsland. Het interieur is adembenemend, met gewelfde plafonds, stenen muren en een charmante middeleeuwse sfeer. De kelder strekt zich uit over verschillende verdiepingen en biedt plaats aan duizenden flessen wijn, die zorgvuldig zijn gerangschikt in rekken.

Een rondleiding door de Ratskeller is een unieke ervaring. Het is alsof je een stap terug in de tijd zet terwijl je door de kronkelende gangen loopt en de geschiedenis van het gebouw en zijn wijntradities ontdekt. Tijdens de rondleiding leer je over de rijke wijnhandelsgeschiedenis van Bremen en kom je meer te weten over de verschillende wijnregio’s in Duitsland. Ook krijg je een kijkje in de ‘schatkamer’ die voortreffelijke flessen bevat, en de rozenkelder die het oudste vat wijn van Duitsland herbergt!

Naast de historische aspecten van de Ratskeller biedt de rondleiding ook een kijkje in de uitgebreide wijnkelder zelf. Je krijgt de kans om een grote verscheidenheid aan wijnen te bewonderen (en eventueel te proeven), van lokale Duitse wijnen tot internationale topmerken.

 

Rondleiding door de Ratskeller

Diverse proeverijen

Over het pakket

Bremen’s Ratskeller is een van de oudste en beroemdste tavernes in de kelder van Duitsland. Duitse wijnen vloeien hier vrijelijk sinds 1404. De voortreffelijke schatkamer en de “rozen- en apostelkelder” hebben wijnen die dateren uit de 16e en 17e eeuw.

Meer over Ratskeller en de mogelijkheden? Klik hier!

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.