Bremen

Bremen - grootste Mercedes-productielocatie ter wereld

De Hanzestad is ook de thuisbasis van wereldberoemde merken. Ook Mercedes-Benz heeft zich op de Weser gevestigd. Met meer dan 12.500 werknemers is de Mercedes-Benz fabriek in Bremen de grootste particuliere werkgever in de regio.
In het Mercedes-Benz Customer Center Bremen kunt u niet alleen uw nieuwe voertuig ophalen of heerlijk eten in het restaurant, maar u ook “onderdompelen” in verschillende voertuigtypes bij innovatieve installaties met betrekking tot Mercedes-Benz voertuigen. Voor de allerkleinsten is er een speelhoek.

Rondleiding - Mercedes Fabriek

Pakket (per persoon):

Ontdek wat Mercedes-Benz auto’s zo bijzonder maakt en zie zelf hoe een Mercedes wordt gebouwd! Neem een kijkje achter de schermen bij een van de modernste autofabrieken ter wereld en zie hoe de SL, SLC, C-Klasse, E-Klasse Coupé en de all-terrain GLC ontstonden. U kunt een bezoek brengen aan de grootste productie van auto’s van het bedrijf Daimler in Bremen. Hier loop je ongeveer 90 minuten rond en kijk je naar de carrosserieën die in elkaar worden gezet en de eindmontage ondergaan.

Zodra de tour is afgelopen, wordt u naar het Mercedes-Benz klantencentrum gebracht om te genieten van een gratis drankje en een hapje. Hier heeft u ook de mogelijkheid om een van onze bijzondere tentoonstellingen te zien.

'The Rock' experience

Om te kunnen genieten van hellingen van 70 procent bergop, hellingen van 80 procent bergaf en andere extreme uitdagingen, hoeft u niet verder te zoeken dan deze hindernisbaan voor auto’s – de nieuwe off-road rijervaring in Bremen, populair bij zowel mannen als vrouwen. Rijdend in een ultramoderne Mercedes-Benz all-terrain GLC stel je je rijvaardigheid op de proef op een duivels parcours met verschillende obstakels en de op twee na hoogste hoogte van Bremen – ook wel bekend als ‘The Rock’. De ervaring biedt sensatie, opwinding en plezier, plus een introductie om je vaardigheden achter het stuur te verbeteren. Ben je klaar om de uitdaging aan te gaan?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.