Bremen maritieme Week

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

De Maritieme Week

Bremen viert zijn maritieme karakter!

Elk jaar in september viert de Hanzestad haar verbondenheid met het water – met watersportpresentaties, themarondleidingen door de stad, lezingen en vele andere waterattracties gaat de Maritieme Week voor anker aan de oevers van de Weser.

Het festivalweekend

Het hoogtepunt van de Maritieme Week is elk jaar het grote festivalweekend: met als hoogtepunten een maritieme markt, een romantische lantaarntocht met aansluitend vuurwerk op de Weser, livemuziek, proefritten, een scheepsparade en vele andere attracties, de Hanze stad viert samen met de inwoners van Bremen Bremen en talrijke bezoekers uit de omgeving hun maritieme karakter aan de oevers van de Weser!

Het programma

van 9 tot 17 september 2023

ZATERDAG 9/9/23 GEOPEND
De Maritieme Week wordt dit jaar weer traditiegetrouw geopend met concerten van regionale shantykoren.

MAANDAG, 11/09 – 14/09 WETENSCHAP & ONDERZOEK
Tijdens de week zijn er tal van informatieve evenementen zoals lezingen, ontdekkingstochten of paneldiscussies over de maritieme wereld gepland. De exacte data worden in de zomer bekend gemaakt.

VRIJDAG 15/9 TOT ZONDAG 17/9 FESTIVALWEEKEND
Aan het einde van het evenementenweekend wordt het weer kleurrijk op de Schlachteufer en op de Martinianleger. Begeleid door muziek en plezier zullen traditionele activiteiten zoals de onderzoeksmijl, watersportpresentaties, de lantaarntocht, vuurwerk, de drakenbootbeker en nog veel meer veel mensen naar de Weser lokken.

Over het pakket

De Maritieme Week, die regelmatig meer dan 70.000 bezoekers trekt, kenmerkt zich door een breed scala aan culinaire en culturele activiteiten. Het familiegerichte, gratis evenement vindt dit jaar voor de veertiende keer plaats van 9 tot 17 september 2023 en heeft zich naast optredens van regionale musici ook gevestigd als een gelegenheid om de maritieme geschiedenis en solidariteit van de stad onder de aandacht te brengen van Bremen. 

 

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.