Bremen Highlights

Over Bremen

Dromerig door onbekende steegjes slenteren, eindelijk weer de behang veranderen, een zachte bries op de huid voelen, ongewone geluiden horen, heerlijke ontdekkingen proeven, nieuwe indrukken opdoen, eens de vertrouwde paden verlaten – heeft bij u ook het gevoel van heimwee zich verspreid? Dan is de betoverende stad Bremen zeker de juiste bestemming voor uw drang om te verkennen. De prachtige stad aan de Weser charmeert met zijn eigen lokale bijzonderheden. U kunt zich verheugen op de hanzeatische sfeer, culturele en culinaire genoegens, handgemaakte schatten en talloze plekken om op adem te komen en energie op te doen. Verheug u op een stad die al uw zintuigen zal prikkelen.

 

Bremen Top Bezienswaardigheden

Stadhuis en Roland – Bremen’s

UNESCO-werelderfgoed Uw trots is het ensemble van het stadhuis en de Roland, dat sinds 2014 op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Prachtig gepresenteerd staat het aan de noordoostzijde van de Bremer Marktplatz en symboliseert het op unieke wijze democratie en vrijheid. Het stadhuis is sinds de oprichting in 1405 de zetel van het gemeentelijk zelfbestuur en de staatsregering, terwijl de Roland, gebouwd in 1404, altijd de rechten en privileges van de Hanzestad heeft vertegenwoordigd. Een bezoek is zeker de moeite waard! Roland poseert graag voor een foto met u en het stadhuis is niet alleen van buiten een absolute blikvanger. Ook de deuren van het prachtige gebouw staan open voor interessante rondleidingen of een bezoek aan de unieke Ratskeller.

De Schnoor

Met de historische wijk Schnoor wacht er een prachtig labyrint van mooie straatjes op u, dat bewezen tot de “coolste ter wereld” behoort. De naam “Schnoor” dankt de historische wijk aan het Nederduitse woord voor “snoer” en een betere naam voor dit liefdevol gerestaureerde stadsdeel is er niet: Kleine, kleurrijke huizen en winkels zijn er als parels aan een snoer geregen, langs smalle steegjes waar u met uitgestrekte armen beide zijden kunt aanraken. Een wandeling door de Schnoor mag bij een bezoek aan Bremen zeker niet ontbreken! Naast prachtige souvenirs, culturele en culinaire hoogtepunten, vindt u er fantastische motieven voor uw foto’s.

De Böttcherstraße

Wie Bremen wil ontdekken, mag de unieke Böttcherstraße midden in de stad niet missen. Het juweel, gebouwd in het begin van de 20e eeuw door Ludwig Roselius, is een echt totaalkunstwerk. De straat trekt niet alleen aan met zijn unieke mix van traditionele en expressionistische baksteenarchitectuur. Hier vindt u ook interessante musea en talloze mogelijkheden om te genieten van lekker eten en winkelen. Met het “Huis van het klokkenspel” en de “Bremer Bonbon Manufaktur” wachten er twee bijzondere hoogtepunten van de Hanzestad op u in de Böttcherstraße.

Nog meer highlights: De Kunsthalle – De Schlachte – De Maritieme Mile in Vegesack

Bremen Stadsrondleiding

Bremen zoals vroeger - Alleen beter
Inbegrepen: 
 • Bezoek de beroemde Bremer stadsmuzikanten
 • Verken het historische Schnoorviertel en de Böttcherstrasse
 • 20% korting met de BremenCARD
Al vanaf

€ 9,50 per Persoon

Over het pakket

Met hart en verstand nemen de gastgidsen u mee op een informatieve en vermakelijke wandeling door het historische centrum van Bremen. Hier liggen de historische bezienswaardigheden dicht bij elkaar.

Op de markt worden onder andere het prachtige stadhuis en de stenen Roland – UNESCO-werelderfgoed – gepresenteerd. En natuurlijk bezoekt u de wereldberoemde Bremer Stadsmuzikanten. Houd de teugels van de ezel met beide handen vast, dan gaat er misschien een wens in vervulling. Waarom alleen met beide handen? Vraag het uw gastgids!

In de Böttcherstraße, onze “geheime” hoofdstraat, komen traditionele baksteenarchitectuur en expressionistische bouwkunst samen tot een totaal kunstwerk. Langs de Weserpromenade Schlachte gaat het naar de idyllische en kronkelige Schnoorwijk.

Maar we willen niet te veel verraden, alleen dit nog: feiten en geschiedenis worden ook graag opgefrist met ” ’n büsch’n Bremer Döntjes” (een beetje Bremer anekdotes)!

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.