fbpx

Bremen Freimarkt

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

Freimarkt Bremen

Jaarlijks in oktober begint in Bremen het vijfde seizoen: voor 17 dagen is het op de Bürgerweide en in het stadscentrum tijd voor “Ischa Freimaak”! Dan hangt de geur van suikerspin en geroosterde amandelen in de lucht, zorgen attracties voor adrenaline, terwijl kinderogen stralen bij het zien van ballonnen en peperkoekharten. Hier ontdek je alles wat je moet weten over de Freimarkt en welke data je zeker niet mag missen!

De Freimarkt trekt al heel lang massa’s mensen aan, zoals de beelden van het Landesfilmarchiv uit de jaren 1960 laten zien. Het vijfde seizoen is natuurlijk nog veel ouder – bijna 1000 jaar oud, om precies te zijn. In 1035 vond de eerste Freimarkt plaats – daarmee behoort het tot de oudste volksfeesten van Duitsland. De historische Freimarkt, die zich uitstrekt van het Rathaus tot aan de Liebfrauenkirche tussen de prachtige gebouwen van Bremen, voert ons terug naar de begindagen. Aanvankelijk was de Freimarkt een warenmarkt waar boeren, ambachtslieden en handelaren hun producten aanboden. In het “Marktdörflein” laten smeden, steenhouwers en goochelaars vandaag zien wat er destijds op de Freimarkt te ontdekken was. Deze lange traditie verbindt niet alleen de Bremer bevolking op een bijzondere manier, maar ook de vele kermisexploitanten en standhouders met de Bremer Freimarkt. Laat ze je vertellen wat het Bremer volksfeest zo bijzonder maakt.

Freimarkt Bremen Bezoeken?

van 13 oktober tot 29 oktober 2023
 • 1ste Freimarkt was op 1035
 • Kermisexploitanten: meer dan 300
 • Attracties: ongeveer 40
 • Evenemententerrein: 100.000 vierkante meter (Bürgerweide)

Over de freimarkt

Ook in het stadscentrum staat alles in het teken van “Ischa Freimaak” en kermisplezier, want de Freimarkt heeft daar een kleine broer! De “Kleine Freimarkt” neemt je mee op een reis door de tijd: naast nostalgische draaimolens vind je hier ook oude vertrouwde kraampjes. Over het algemeen is het op de Marktplatz wat rustiger dan op de Bürgerweide. Daarom voelen vooral jongere bezoekers zich hier bijzonder op hun gemak.

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • Uitgebreid koffieassortiment in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • Uitgebreid koffieassortiment in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.