fbpx

Bremen

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

Evenementen in Bremen

Het themajaar “Genussufer 2023. Beleef Bremen aan het water” begint! Vanaf april nodigt Bremen u uit om te genieten. Of het nu gaat om gevestigde evenementformaten op de Osterdeich en op de Schlachte of nieuwe evenementen op het Torfkanal en de Werdersee – wanneer en waar welke evenementen plaatsvinden? Ontdek het hier.

Naast de gevestigde en populaire evenementenlocaties aan de Weser laten de kleinere rivieren zoals de Lesum, Ochtum of Wümme en de vele meren en binnenwateren zien waarom een reis naar Bremen in het themajaar “Genussufer 2023″ de moeite waard is. Beleef Bremen aan het water”. Bremen met veel leuke evenementen op het water bij: La Strada, het internationale festival van straatkunst, inspireert in de wallen met een kleurrijk programma van clownerie, jongleren, kunstzinnigheid en acrobatiek. 

Het luchtige en kleurrijke Weserwiesen-spektakel Breminale vindt plaats op het festivalterrein aan de Weser. “Shanties, schepen, kunst en zee” is het motto wanneer het International Maritime Festival bezoekers naar het museumparadijs Vegesack, de oudste kunstmatige haven van Duitsland, lokt. Bovendien biedt het drijvende podium op de Weser een gevarieerd programma van klassiek tot pop, van theater tot kinderprogramma’s in de zomermaanden en op het strand van Lankenauer Höft kunt u genieten van milde avonden.

Ben je benieuwd wanneer en waar de Genussufer 2023 evenementen plaatsvinden?

Lees hier meer over het Themajaar –>

Top evenementen

Diverse activiteiten en evenementen

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.