fbpx

Bremen

Bremen eten & Drinken

Genot is erg belangrijk op de Weser. Of het nu gaat om koffie of bier, chocolade of iets hartigs – wie de metropool aan de Weser heeft meegemaakt, zal de stad altijd van zijn “heerlijke” kant kennen.

Het maakt niet uit of u wilt stoppen bij een van de vele lokale restaurants, een culinaire stadswandeling wilt maken of zelf actief aan de slag wilt gaan en bijvoorbeeld uw eigen Bremer bier wilt brouwen… Bremen zal een heerlijke ervaring voor je zijn.

Een groot aantal restaurants, pubs, cafés en fabrieken nodigen u uit om te proeven. Of het nu gaat om kool en pinkel, Labskaus, Knipp: we moeten toegegev, de Bremer specialiteiten klinken wellicht vreemd in de oren. Maar dat maakt ze niet minder lekker! Bremer knipp, een soort koek van granen en varkensvlees, krokant gebakken. En Labskaus: een mengsel van varkensvlees en aardappel.

Een mix van nabijheid van de zee, traditie van handel en verbindingen met het landelijke leven vormt de basis van de traditionele Bremer keuken. Of het nu gaat om een bierseminar of koffieproeverij, een stadsrondleiding met hapjes of het maken van uw eigen zoetigheden – in Bremen zijn er volop mogelijkheden om de culinaire kanten van de stad actief te beleven.

De Geniet route

Bremen smaakt heerlijk – vooral als de specialiteiten met veel liefde en vakmanschap door lokale fabrikanten worden geproduceerd. We hebben een geniet route voor u samengesteld, waar u veel van de producten kunt kopen. Als cadeau voor jezelf of dierbaren, en natuurlijk als ideaal souvenir. Alle winkels in het stadscentrum zijn gemakkelijk te voet te bereiken, in Überseestadt en Walle raden we aan om te fietsen.

Met onze geniet route willen we u een beetje inzicht geven in de culinaire wereld van Bremen. Geniet van het ruime aanbod en wie weet vind je iets leuks om mee naar huis te nemen. In Bremen zijn zowel internationale producenten als traditionele familiebedrijven actief. Zo ontstaan in kleine bedrijfjes handgemaakte lekkernijen van de hoogste kwaliteit en met veel liefde en passie gemaakt. De producten van deze fabrieken zijn niet alleen uitstekende souvenirs.

Hier kunnen bezoekers achter de schermen kijken en zien hoe de lekkernijen worden gemaakt.

Vloeibare lekkernijen in Bremen

Diverse Pakketten

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.