Bremen - Deutschland Tour

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

Deutschland Tour 2023

Bremen is gastheer van de grote finale van de Deutschland Tour 2023

Op 27 augustus kunnen de fans zich verheugen op een bijzonder spannende afsluiting van de vijfdaagse tour: de Überseestadt van Bremen wordt het decor voor een koninklijke sprint van ’s werelds beste wielrenners. Voordat de profs strijden om de eindzege van de Deutschland Tour, zijn duizenden amateuratleten al op pad op hun racefiets in en rond Bremen

De nieuwe Deutschland Tour komt voor het eerst naar de Vrije Hanzestad Bremen. Dit betekent dat de belangrijkste wielerwedstrijd van Duitsland sinds de nieuwe editie al 11 van de 16 deelstaten heeft aangedaan. In Bremen ontmoet de Deutschland Tour een fietsminnende regio. De Hanzestad is de meest fietsvriendelijke stad van Duitsland: er rijden hier dagelijks twee keer zoveel fietsen als auto’s en Bremen wordt beschouwd als de Duitse geboorteplaats van de fietsroute. De Germany Tour met zijn gevarieerde hands-on programma op 27 augustus maakt deel uit van de Bremer wielercampagne: Bike It!
Sprintfinale in de Überseestadt

Het finishgebied van de Deutschland Tour is gepland in de Überseestadt van Bremen. Komende uit de regio Mittelweser bereiken de professionals het stadscentrum via de Carl Carstens-brug en passeren kort voor de finish het Weserstadion en de oude binnenstad van Bremen. Het behoort tot de traditie van de Deutschland Tour dat de toeschouwers meerdere keren van het spektakel kunnen genieten: een finishronde leidt de profs drie keer door het decor van Bremen. Het is de voorbereiding op de grote finale van de Deutschland Tour 2023, want het lange thuistraject van 750 meter is gemaakt voor een sprint koninklijk.

Over de tour

De Deutschland Tour 2023 vindt plaats van 23 tot 27 augustus, verdeeld over vijf racedagen. Het begint in St. Wendel in Saarland en loopt via Essen naar Bremen. De overige podiumlocaties worden de komende weken bekend gemaakt. De wielerwedstrijd trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers naar de route en alleen al in Duitsland meer dan 5 miljoen kijkers naar de schermen. Daarnaast worden de tv-beelden Deutschland Tour uitgezonden in 190 landen. 120 van ’s werelds beste wielerprofessionals nemen deel aan de eliterace, waaronder Duitse sterren en Tour de France-legendes. Het ondersteunende programma, inclusief de Deutschland Tour Ride en de “kinder Joy of Moving minitour”, brengt jaarlijks meer dan 5.000 actieve mensen in beweging. De Deutschland Tour wordt georganiseerd door Gesellschaft zur Förderung des Radsports mbH, de Duitse dochteronderneming van Tour de France-promotor Amaury Sport Organization (A.S.O.).

27 augustus 2023!

Überseestadt, Bremen

Naast de wedstrijden voor ’s werelds beste prof- en amateurwielrenners wordt op 27 augustus in Bremen ook de tweede wedstrijddag van de Newcomer Tour verreden. Deze juniorenwedstrijd promoot vooral jonge vrouwelijke wielrenners en trekt de beste renners in de U17-categorie naar de Weser.
Kijken en meedoen is het motto van het grootste wielerfestival van Duitsland. Bezoekers van de Überseestadt van Bremen kunnen zich de hele dag verheugen op de grote Expo Tour met een etappeprogramma en aanbiedingen voor ontspannen dagelijks fietsen op afgesloten wegen.

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.