Bremen: ook voor Cultuur!

Cultuur en musea in Bremen

Dat er in Bremen veel te doen is hebben we u al laten weten. Maar Bremen heeft ook op cultureel vlak veel te bieden.

Op deze pagina kunt u alle musea terugvinden, wij lichten er een paar uit!

We beginnen met eentje die wij haast een museum in een museum zouden willen noemen: het museum Böttcherstrasse. In de Böttcherstrasse, dat altijd een bezoek rechtvaardigt, ligt het museum dat meerdere collecties omvat: de Paula Modersohn-Becker collectie. Deze collectie is wereldwijd het eerste museum dat gewijd is aan het werk van een vrouwelijke schilder. De collectie is samengesteld uit de belangrijkste werken van alle creatieve fasen van deze schilder en tonen haar uitstekende status als pionier van de moderne schilderkunst rond 1900.

Ook een groot deel van de Ludwig Roselius Museum, dat eveneens in de Böttcherstrasse te vinden is omvat een grote collectie waardevolle kunst.

Het leuke van deze musea is dat een deel in 3-D te zien is via deze link:

https://artsandculture.google.com/partner/boettcherstrasse-museums

Een totaal ander museum is het Universum. In dit walvisachtige Science Center staan de onderwerpen mens, natuur en techniek centraal.

Dit avontuur- en praktijkmuseum spreekt ook een jonger publiek aan doordat het zeer interactief is. De ongeveer 300 exposities binnen en buiten omvatten ook een gigantische knikkerbaan, een leugendetector en een flitsmachine. Steek samen of alleen in volledige duisternis de gevoelsgalerij over en voel de omvang van een aardbeving op je eigen lichaam! Er is voor iedereen iets te doen en beleven!

Tot slot is een bezoek aan het Gotische Rathaus ook een absolute must voor cultuur- en/of geschiedenis liefhebbers. De oorsprong dateert uit het jaar 1405, in de 17e eeuw werd de facade vernieuwt, in 2016 werd het lekkende, koperen dak vernieuwd waardoor het nu niet meer groen is maar rood/bruin.

Universum Bremen

Senaat Kamer

Een keer per week vergaderen de burgemeesters met de senatoren en hun staatsraadsleden in de senaatszaal. Ook de burgemeester van de Seestadt Bremerhaven is een vaste deelnemer aan deze ronde. Het tapijt in de kamer bestaat uit in totaal 19 miljoen knopen en toont de sleutel van Bremen. Een getrouwe replica van het originele tapijt kost 110.000 euro.

Raadskamer boven

De bovenraadskamer was vroeger de feest- en vergaderzaal van de raad en de rechtbank. Kunstwerken, rariteiten en vier modelschepen die prachtig aan het plafond hangen sieren de 40 meter lange en 13 meter hoge ruimte. Sinds 1545 wordt hier de jaarlijkse “Schaffermahl” gehouden, waar aanvankelijk alleen mannelijke kooplieden, reders en kapiteins elkaar ontmoetten om ervaringen uit te wisselen. Na veel kritiek mogen vrouwen sinds 2015 meedoen.

Een bezoek aan dit wereldberoemde en indrukwekkende Raadhuis is uitsluitend mogelijk via een rondleiding die u hier kunt boeken.

https://www.bremen.de/veranstaltung/rathausfuehrung 

Overnachten in Bremen - Accomodaties

Onze lokale experts op het gebied van Bremen kennen elke plek om te verblijven persoonlijk en zijn de beste mensen om je te helpen bij het boeken van je accommodatie. Vind hier uw hotel in Bremen! Bremen kijkt er naar uit je te zien!
Dit is het ideale moment om uw verblijf in Bremen te plannen. Volledig flexibel en met aangepaste annuleringsvoorwaarden, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over wat er gebeurt als de situatie opnieuw verandert. Overigens bieden veel hotels in principe een gratis annulering tot 18.00 uur op de dag van aankomst aan. Actuele en nuttige informatie over het onderwerp Corona is te vinden op het stadsportaal https://www.bremen.eu/corona.