Bremen Brouwerij tour

Over Bremen

Bremen – een betoverende stad! Er is genoeg te zien en te doen tijdens een minivakantie in Bremen! Maak kennis met onze charmante Hanzestad, die u bij elke bocht zal verrassen en verrukken. Of u nu het beroemde standbeeld van de Bremer stadsmuzikanten, ons UNESCO-werelderfgoedstadhuis of de historische wijk Schnoor bezoekt, Bremen zal u fascineren met zijn liefde voor detail en gastvrije sfeer. Maar wist u dat Bremen ook veel te bieden heeft voor de natuurliefhebber?

Overnacht in een goed ingericht hotel en begin je dag met een lekker ontbijt, gevolgd door een sightseeingtour door het historische stadscentrum. U kunt dan de rest van de stad in uw eigen tempo verkennen en uw BremenCARD gebruiken om gratis te reizen met de lokale bus- en tramdiensten.

Voor meer informatie, brochures, leaflets of complete informatie pakketten over Bremen? Klik hier!

Brouwtraditie aan de Weser heeft eeuwenoude geschiedenis

Sinds de 11e eeuw wordt er in Bremen bier gebrouwen. De kwaliteit van traditionele Bremense biersoorten zoals roodbier, porter en ale werden niet alleen in eigen land gewaardeerd. De Bremense brouwambacht werd in grootschalige hoeveelheden geëxporteerd naar Nederland, Engeland en Scandinavië. Om een merk zoals Beck’s met de tijd mee te laten gaan, is het essentieel om vrijwel altijd een stap voor te zijn op de doelgroep. Deze pioniersgeest werd al meer dan 140 jaar geleden belichaamd door de oprichters van de brouwerij. Op 27 juni 1873 richtten de Breemse aannemer Lüder Rutenberg, de brouwmeester Heinrich Beck en de koopman Thomas May de “Kaiserbrauerei Beck & May o.H.G.” op.

Inmiddels worden wereldwijd ongeveer 3.000 flessen Beck’s bier per minuut geopend. En allemaal dragen ze het Beck’s-logo, meestal met een rood wapen en een witte sleutel, soms in aangepaste vorm. Deze sleutel naar het hemelrijk behoort trouwens tot de heilige Petrus, de beschermheilige van de Sint-Petri Dom in Bremen.

Niet te ontkennen is de gelijkenis van het Beck’s-logo met het wapen van de stad Bremen, waarvan het werd afgeleid vanaf 1876. Bij het zoeken naar een passend symbool besloten de oprichters oorspronkelijk om het wapen van Bremen één op één over te nemen. Dit stuitte echter op bezwaren van de stad, die niet geassocieerd wilde worden met de productie van alcohol. Daarom besloot men om de vorm van het wapen enigszins te veranderen en de daarin afgebeelde sleutel verticaal te spiegelen. Het resultaat was bevredigend voor beide partijen en sindsdien wordt het als symbool voor de brouwerij en het merk gebruikt.

Brouwerijtour - Beck's

Bier en Diner pakket (groepen)
Inbegrepen: 
 • Rondleiding door het museum, de grondstoffenkamer, het brouwhuis en de bottelarij (let op: de bottelarij is niet te bezoeken in het weekend)
 • Bierproef (2x 0,2 l) en bierproeverij (2x 0,3 l) of frisdrank
 • 10% korting met de BremenCARD
Al vanaf

€ 18,50 per Persoon

Over het pakket

Tijdens de ongeveer drie uur durende rondleiding door de brouwerij, die tot de groep Anheuser-Busch InBev behoort, krijg je interessante informatie over de brouwkunst, de geschiedenis van de brouwerij en de merken Beck’s en Haake-Beck. De rondleiding voert door het museum, de grondstoffenkamer en het brouwhuis, langs de moutsilo’s, de gistings- en opslagtanks en de bottelarij (let op: de bottelarij is niet te bezoeken in het weekend).

Aan het einde van je brouwerijrondleiding neem je plaats in het proeflokaal en vindt er een bierproeverij plaats. U krijgt drie verschillende bieren uit het assortiment geserveerd. Als alternatief kunt u ook genieten van non-alcoholische dranken. 

Meer Bremen highlights?

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.