Bremen

De Böttcherstrasse

De Böttcherstrasse is een straat in het historische centrum van Bremen. De straat is slechts 110 m lang, maar staat bekend om haar bijzondere architectuur en behoort tot de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van de stad. De naam Böttcherstrasse is afgeleid van de kuipers (böttcher) die hier vroeger woonden en werkten. Tegenwoordig zijn in dit smalle steegje kunstnijverheidswinkels en ateliers gevestigd. 

De Böttcherstrasse heeft een rijke historie die terug gaat tot de middeleeuwen. Het vormde een belangrijke verbinding tussen het marktplein en de rivier de Weser. Toen de haven halverwege de 19e eeuw werd verplaatst, begon het belang van de Böttcherstraße af te nemen. Aan het begin van de 20e eeuw begon Ludwig Roselius, een plaatselijke koffiehandelaar, alle huizen in de vervallen straat op te kopen. Vervolgens liet hij deze volledig herbouwen, met als resultaat een creatie die zowel homogeen als architectonisch opmerkelijk is. Met de hulp van de architecten Bernhard Hoetger, Eduard Scotland en Alfred Runge bereikte Roselius – de uitvinder van de cafeïnevrije koffie – zijn doel. Hij veranderde dit pad tussen het marktplein en de Weser in een straat met huizen die speciaal zijn ontworpen om architectonische waarde te hebben, in een mengeling van art deco en bakstenen stijlen die een bijzondere charme hebben. Roselius’ voornaamste doel was een terugkeer naar de traditionele Nederduitse cultuur in taal, kunst en ambachten.

Handwerk en souvenirs

Winkelen op topniveau in het oudste voetgangersgebied van Bremen: op de weg van het marktplein naar de Weser kunt u langs ambachtelijke winkels en kleine, exquise boetiekjes slenteren, zien hoe ambachtslieden glas scheppen en de winkel Remember bezoeken. Van 10 april tot 20 december ook op zondag van 11 tot 16 uur.

Musea en Ambacht

Museumliefhebbers komen op twee plaatsen meteen aan hun trekken: in de musea aan de Böttcherstraße. Het museum in het Roselius-Haus bezit een belangrijke collectie Noord-Duitse woondecoraties, cultuur en kunstwerken van de middeleeuwen tot de barok. In het Paula Modersohn-Becker Museum, het eerste aan een schilder gewijde huis ter wereld, worden de werken van de gelijknamige kunstenares en speciale tentoonstellingen getoond als voorbeelden van het klassieke modernisme.
Het Handwerkerhof in het Paula-Becker-Modersohn-Haus is gereserveerd voor kunst die op dat moment gaande is. Sinds 1926 kunt u hier ambachtslieden aan het werk zien, en vandaag de dag kunt u ook goudsmeden en glasblazers voor uw ogen hun kunst zien maken. Het is ook een genot om de live productie van bonbons te zien.

Rondleiding door de Böttcherstraße

Pakket (per groep):

Inbegrepen

Een vermakelijke rondleiding door de historische Böttcherstrasse met veel achtergrondinformatie over het ontstaan van de beroemdste straat van Bremen. In het Roselius Haus Museum ziet u werken van Lucas Cranach en Tilman Riemenschneider, plus de zilvercollectie van de Broederschap der Zwartkoppen.

Prijzen
€ 105,- per groep (groepen van max. 25 personen)

onze Algemene pakketten

Bremen leren kennen

(2 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 2 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Weser- en havenrondvaart (april t/m oktober)/ stadsrondleiding (november t/m maart)
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Mini arrangement Bremen

(3 nachten)
Pakket (per persoon):

Inbegrepen

 • 3 overnachtingen in het hotel van uw keuze
 • Ontbijtbuffet
 • Stadstour op de dag naar keuze
 • groot koffieservies in een traditionele Bremer banketbakkerij
 • Gratis en exclusief bij onze arrangementen: Voordeelbon met verdere kortingen

Bremen: Een paradijs voor grote en kleine ontdekkers

Is het nu een walvis, een schelp of een pistache? Over de buitenkant van het Universum Bremen lopen de meningen uiteen, maar één ding is zeker: binnen in dit interactieve science center bevinden zich meer dan 250 interessante tentoonstellingsstukken op het gebied van techniek, mens en natuur. En ook op andere gebieden heeft Bremen grote en kleine ontdekkers van alles te bieden. In de botanika met het rondom gelegen park bloeit de op één na grootste collectie rododendrons ter wereld, in het Übersee-Museum kunnen weetgierige bezoekers een reis maken naar verre continenten en in het Airbus-bezoekerscentrum in het stadsdeel Airportstadt kunnen liefhebbers van de ruimtevaart van alles te weten komen over het heelal. Wie houdt van sensatie, moet beslist een bezoek brengen aan het terreinwagenparcours ‘The Rock!’ vlak bij de op een na grootste Mercedes-fabriek ter wereld.

Quelle: Universum Bremen

Quelle: WFB/Manuela Gangl

Quelle: Michael Jungblut / MB KC Bremen

Quelle: WFB/Jonas Ginter

Top evenementen in Bremen

Hier vind u informatie over tal van evenementen in Bremen en geniet van concerten, beurzen, tentoonstellingen en winkelen. Mis geen speciale kansen en culturele hoogtepunten.