ATLANTIC Hotels

Even ertussen uit?

Ontspannen op topniveau in Duitsland.

Ook zo toe aan een korte break? Even een andere omgeving? Maar wel genieten van alle luxe en comfort? Dan moet u eens kijken bij de jonge maar snelgroeiende keten ATLANTIC Hotels. Diverse hotels in interessante steden waar voldoende te beleven en ontdekken valt!

Over de Steden

Kiel

Een onbekende maritieme stad in het noorden van Duitsland. Het beste kun je de stad natuurlijk vanaf het water bekijken, een havenrondvaart brengt de maritieme geschiedenis van de stad tot leven.

Vervolgens wandel je nog over de sluizen in het Nord-Ostsee kanaal. Dit kanaal behoort tot de meest bevarene scheepvaartstraten ter wereld en verbind de Noord- met de Oostzee. Maar er is meer: wist u dat Kiel perfect te verkennen is op de fiets? Maar wandelend is er ook genoeg te ontdekken: schepen kijken in de haven, langs de fjorden van Kiel, of zeehonden bekijken bij GEOMAR.

En wat is er dan fijner dan ’s avonds te genieten van een heerlijk diner pal aan deze fjorden.

ATLANTIC Hotel Kiel kan het bieden!

Lübeck

Een relatief onbekende Hanzestad met Nederlandse invloeden. Eén van de indrukwekkendste gebouwen is wel de Holsentor. Ondanks dat hij scheef staat een van de indrukwekkendste monumenten van Duitsland en is de uit 1478 stammende, naar Nederlands voorbeeld gebouwde toren een symbool voor de Hanzestad.

Lübeck is ook de stad van de marsepein. Een bezoek aan de marsepein fabriek Niederegger, met shop, museum en café, mag dan ook niet ontbreken. Hier wordt al sinds 1806 deze zalige zoeternij bereid en is eigenlijk de bakermat van marsepein. Daarnaast biedt de stad heel veel historie en musea zoals het interactieve Hansemuseum. Na een dag slenteren is het heerlijk ontspannen in het 4 sterren superieur ATLANTIC Hotel Lübeck dat in de historische oude stad ligt.

Bremen

De parel van het Noorden. Als we het over historische steden hebben spant Bremen wel de kroon. Met het stadhuis en de Dom die onder het UNESCO werelderfgoed vallen, de Kamer van Koophandel, maar ook het standbeeld van Roland en de wereldberoemde Bremer Stadmuzikanten liggen allemaal op een steenworp afstand van de Markt. 

Ook op een steenworp afstand: de oudste wijk van Bremen: de Schnoorviertel met ontelbare kroegjes, restaurantjes en winkeltjes. In Bremen vindt u op elk vlak wel iets van uw gading!

Bremerhaven

Bremerhaven is de havenstad aan de noordzeekust en ligt circa 60 kilometer ten noorden van Bremen. Veel van de attracties liggen op loopafstand van de Vissershaven. Het Deutsche Auswanderhaus: het beleefmuseum over migratie, het Klimahaus, een interactief museum over klimaat en klimaatverandering de dierentuin en het maritieme museum Fischerhafen over alles wat met vis en zeedieren te maken heeft, inclusief een showkeuken! Maar natuurlijk kunt u ook flaneren over de boulevard. Eén ding is zeker: naar uw hotel hoeft u niet lang te zoeken: het ATLANTIC Hotel Sail City is door haar bijzondere architectuur en haar hoogte niet te missen!

Münster

Vooral bekend door de Vrede van Münster waar in 1648 het verdrag getekend werd dat het einde van de tachtigjarige oorlog betekende. Münster is eveneens een hanzestad met een zeer rijke historie. Voor cultuurliefhebber is hier ook voldoende te zien: het Pablo Picasso museum Münster is het enige museum in Duitsland dat aan dit mega genie is gewijd. Maar er zijn veel meer musea: zowel historisch als modern. Even sportief? Dan kun je een rondje joggen, wandelen of fietsen rondom de Aasee. Dit rondje van ongeveer 5 kilometer is voor vrijwel iedereen een fijne ontspanning.

Heidelberg

Tot slot zal vanaf oktober het nieuwste ATLANTIC Hotel in Heidelberg worden geopend. Een stad die ook een rijke historie met zich meebrengt. Beroemd is het Heidelberger Schloss dat boven het Neckardal uit troont. Het kasteel was vroeger de residentie van de Palzgraven en Kürvorsten en kan zich meten met de keizerlijke paleizen van Wenen en Praag. Heidelberg is tevens een van de bekendste universiteitssteden van Duitsland. Dit merk je in de hele stad: er hangt een sfeer die bij een universiteitsstad hoort. Uiteraard is een rondvaart over de Neckar een must!

Over Atlantic

ATLANTIC Hotels staat bekend om zijn luxueuze accommodaties en uitstekende service. Met verschillende vestigingen in belangrijke steden in het hele land, biedt ATLANTIC Hotels een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen om aan de behoeften van zowel zakenreizigers als toeristen te voldoen.

Een van de opvallende kenmerken van ATLANTIC Hotels is de aandacht voor detail en de stijlvolle inrichting van de hotels. Of je nu kiest voor een klassiek ingerichte kamer of een modern design, de hotels stralen elegantie en comfort uit. De kamers zijn ruim, goed uitgerust en bieden vaak een prachtig uitzicht op de omgeving.

De hotels van ATLANTIC Hotels bieden ook een breed scala aan voorzieningen om aan de behoeften van gasten te voldoen. Er zijn meestal restaurants waar gasten kunnen genieten van heerlijke gerechten, bereid door getalenteerde chefs. Daarnaast zijn er vaak wellnessfaciliteiten, zoals fitnesscentra, sauna’s en zwembaden, waar gasten kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen na een drukke dag. Momenteel beschikken wij over 18 hotels in Duitsland, en 1 hotel in Lech am Arlberg (Oostenrijk). Vanaf de herfst komt het ATLANTIC Hotel in Heidelberg hierbij.